AMMIAK GAZINI ANIQLASHDA OPTIK SENSORLARNING ROLINING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Isaqulova Marxabo Nemat qizi; Gulmaxmadova Sabina Baxriddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ammiak gazini aniqlashda optik sensorlarning zamonaviy yondashuvlari, ularning ishlash prinsiplari, afzalliklari va qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Optik sensorlar yuqori sezgirlik, tezkorlik va xavfsizlik jihatidan an‘anaviy usullarga nisbatan ustunliklari tahlil qilingan. Maqolada ammiakning atrof- muhit va sog‘liq uchun xavfi, shuningdek, optik sensorlarning qishloq xo‘jaligi, sanoat va tibbiyot sohalaridagi ahamiyati yoritilgan.