AKADEMIK ABDULAHAD MUHAMMADJONOVNING TOPONIM VA GIDRONIMLAR SOHASIDAGI IZLANISHLARI - Baxritdinov Jasurbek Mirzabek о‘gli; Kanimkulov Olimjon Sheraliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada akademik olim Abdulahad Muhammadjonovning toponimlar va gidronimlar haqida olib borgan izlanishlari haqida so‘z boradi. Xususan, maqolada olimning joy nomlari ularning kelib chiqishi hamda davriy o‘zgarib borishi, sug‘orish tizimiga doir atamalar izohi va shaxsga doir taxalluslar haqida olib borgan tadqiqot ishlari, uning asarlari, chop ettirgan maqolalari misolida yoritib berishga harakat qilingan.