OILADA BOLALARNI TARBIYALASHDA O‘ZBEK MILLIY URF ODATLARI VA DINIY MAROSIMLARNING AHAMIYATI - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oilada bola tarbiyasini amalga oshirish xususiyatlari haqida fikr yuritilgan. Bola tarbiyasining milliy va ma’naviy negizlari hamda bolalarni milliy ruhda tarbiyalashda milliy qadriyatlarning o‘rni keng yoritilgan. O‘‘zbek milliy urf-odatlari va diniy marosimlarning oilaviy tarbiyadagi ahamiyati yoritilgan. Milliy qadriyatlar, urf-odatlar va islomiy marosimlar bolalarning axloqiy, ma’naviy va ijtimoiy jihatdan shakllanishida muhim rol o‘ynashi ta’kidlangan. O‘zbek oilasidagi qadimiy an’analar orqali farzandlarda vatanparvarlik, kattalarga hurmat, halollik va odob kabi xislatlar shakllantiriladi. Shuningdek, oilaviy muhitda diniy tarbiyaning o‘rni va uning bolalar ongiga ijobiy ta’siri tahlil qilinadi.