“AKADEMIK SUYUMA G‘ANIYEVANING ALISHER NAVOIY ASARLARIGA QO‘SHGAN HISSASI” - Mirsaidova Ozoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Mazkur ishda o‘zbek adabiyotshunosligining yirik namoyandasi, akademik Suyuma G‘aniyevaning Alisher Navoiy ijodini o‘rganishdagi ilmiy xizmatlari yoritiladi. Tadqiqotda olimaning Navoiy asarlarining matnlarini ilmiy- tanqidiy nashr qilish, ularni filologik tahlil qilish, shuningdek, shoirning ijodiy merosini keng ommaga yetkazish borasidagi hissasi tahlil etiladi. Suyuma G‘aniyeva tomonidan yozilgan monografiyalar, maqolalar hamda Navoiy devonlariga yozilgan izohlar orqali uning Navoiyshunoslikka qo‘shgan hissasi ochib beriladi. Ishda shuningdek, olimaning klassik adabiyot maktabini shakllantirishdagi o‘rni hamda uning ilmiy merosining bugungi adabiyotshunoslikdagi ahamiyati xususida fikr yuritiladi.