VOYAGA YETMAGANLARNING XULQ-ATVORI PROFILAKTIKASI - Sarboyeva Mufarrax Nurmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Deviant xulq-atvor turlariga kiruvchi ichkilikbozlik, giyohvandlik, o’z-o’zini o’ldirish bilan bog’liq ijtimoiy illatlarning har biri yuzaga kelishi va ijtimoiy oqibatlariga ko’ra mohiyatan turli jihatlarga ega. Deviant hulq- atvorning eng yaxshi profilaktikasi - bu tarbiyaning vositalari, shakllari va usullarini aniq belgilab olgan holda voyaga yetmaganlar ongiga maqsadga qaratilgan tashkiliy ta‘sir ko‘rsatishdir. Huquqiy tarbiyani oldini olish imkoniyatlari tiyishning boshqa vositalariga qaraganda ancha samaraliroqdir. Chunki huquqiy profilaktika choralari odatda, birmuncha kechikadi va qilmish sodir etilgandan keyin amal qila boshlaydi.