MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - XASHIMOVA KAMOLA MADIYARBEKOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada uyali aloqa vositalarida mavjud bo‘lgan qiziqarli o‘yinlarning maktabgacha yoshdagi bolalar tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Bolaning mantiqiy fikrlash, muammoli vaziyatni hal qilish, xotira va diqqat kabi psixik jarayonlarini rag‘batlantirishda interaktiv o‘yinlarning ijobiy ta’siri ko‘rsatilgan. Shuningdek, ko‘z shifokorlari (oftalmologlar) tomonidan berilgan fiziologik tavsiyalar asosida, mobil qurilmalardan foydalanishda sog‘liqni saqlash jihatlari ham hisobga olingan. Maqolada ota-onalar va pedagoglarning nazorati ostida axborot- kommunikatsiya vositalaridan maqsadli foydalanish bolaning aqliy va vizual rivojiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ta’kidlangan.