BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING AQLIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA MENTAL ARIFMETIKANING O’RNI - Ashurova Sojida Abduamad qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalarning erkin fikrlash jarayonida mental arifmetikaning qay darajada muhim ahamiyat kasb etishi va bu sohaning jahon miqyosida jadallik bilan rivojlanyotganligi haqida fikr yuritiladi hamda mental arifmetika bolalarning noyob qobiliyatlarini yuzaga chiqarishda asosiy omil ekanligi ta’kidlanadi.