MAHALLIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ISTIQBOLLARI VA YOSHLAR ISHTIROKINI FAOLLASHTIRISH YO‘LLARI - Xonkeldiyeva Mashhura Jaloliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonning turizm salohiyatidan samarali foydalanish, ayniqsa mahalliy turizmni rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Yoshlar ishtirokini oshirish, ularning turizm faoliyatidagi roli, hamda mahalliy sayohatlar orqali iqtisodiy va madaniy o‘sishga erishish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotda statistik tahlil, so‘rovnoma va kuzatuv metodlaridan foydalanilgan.