MANTIQIY OPERATSIYALAR VA SHARTLI IFODALARDAN FOYDALANISH - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Abduvahobova Ozoda Begali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzuda Python dasturlash tilida mantiqiy operatsiyalar (and, or, not) va shartli ifodalar (if, elif, else) yordamida dastur oqimini boshqarish usullari ko‘rib chiqiladi. Mantiqiy operatorlar orqali shartlarni tekshirish va ular asosida turli qarorlar qabul qilish mexanizmlari tushuntiriladi. Amaliy misollar orqali foydalanuvchi kiritmalariga javob qaytarish, turli holatlarni aniqlash va dastur kodining mos ravishda ishlashini ta’minlash usullari yoritiladi.