MANTIQIY OPERATSIYALAR VA SHARTLI IFODALARDAN FOYDALANISH. - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Astonaqulova Kibriyoxon Baxriddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Bu maqolada Python dasturlash tilida mantiqiy operatsiyalar va shartli ifodalarning mazmun-mohiyati, ularning dastur oqimidagi o‘rni va funksional ahamiyati yoritilgan. Mantiqiy operatsiyalar — qaror qabul qilish jarayonining asosi bo‘lib, turli shartlarni tahlil qilishda qo‘llaniladi. Shartli ifodalar esa bu qarorlarga muvofiq dasturda turli yo‘nalishlar bo‘yicha harakat qilish imkonini beradi. Maqolada ushbu tushunchalarning nazariy asoslari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va amaliy dasturlashdagi ahamiyati yoritib berilgan. Bu mavzu dasturlashni endi o‘rganayotganlar uchun ham, tajribali foydalanuvchilar uchun ham foydali bo‘lishi mumkin.