MATEMATIK STATISTIKADAGI AYRIM ASOSIY TUSHUNCHALAR VA FORMULALARNING KORXONALAR ZAXIRALARINI OPTIMALLASHTIRISHDA QO‘LLANILISHI - Aytjanova G.T (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik statistikadagi dispersiya va normal taqsimot ko‘rsatkichlarining korxonalardagi zaxiralarni optimallashtirishda qanday qo‘llanilishini ko‘rib chiqamiz. Bunda bizga korxona haqidagi muhim ma’lumotlar, jumladan, tovarlar yetib kelish vaqti, o‘rtacha sotuv va qaytarilish ko‘rsatkichlari, buyurtmalar orasidagi muddat kabi asosiy ma’lumotlar kerak bo‘ladi.