INGLIZ TILI DARSLARIDA QO‘LLANILAYOTGAN METODLAR VA ULARNING REFLEKSIV RIVOJLANISHDAGI SAMARADORLIGI - G‘ulomjonova Gulhayo Ikromjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot boshlang‘ich sinf ingliz tili darslarida refleksiv ko‘nikmalarni rivojlantirishda qo‘llanilayotgan metodlarning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda kuzatuvlar, intervyular hamda eksperimental test so‘rovlari (eks–va post–eksperiment) usullari birgalikda qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, metakognitiv yondashuvlar, ayniqsa “Think-Pair-Share” usuli va refleksiv jurnal yuritish amali, an’anaviy usullarga nisbatan ancha yuqori natija beradi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, erta bosqichda reflesktiv ko‘nikmalarni mustahkamlash uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.