ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJLARI BO‘LGAN BOLALARNI UMUMTA’LIM JARAYONIGA JALB QILISHNING MUHIM JIHATLARI - Nazarova Dildora Asatovna; Xakimxo‘jaeva Feruza Rixsivoy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning falsafiy asoslari va alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni umumta’limga jalb qilishdagi psixologik jihatlar atroflicha tahlil qilingan. Maqolada gumanizm, aksiologiya, ijtimoiy adolat, pedagogik antropologiya kabi falsafiy yo‘nalishlar inklyuziv ta’limda qanday namoyon bo‘lishi ko‘rsatilgan. Shuningdek, «group-inclusion» usuli, o‘qituvchilar tayyorgarligi, sinf muhitidagi qo‘llab-quvvatlash va ijtimoiy qabul kabi psixologik intervensiyalar tahlil qilingan.