DEVELOPMENT OF CRITICAL THINKING IN THE EDUCATIONAL PROCESS AND ITS SIGNIFICANCE - Sayidova Mehrinoz O‘ktamjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqola butunjaxon ta’lim jarayonida o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash malakalarining rivojlanishi va uning ahamiyati haqida so‘z yuritadi. Tanqidiy fikrlash o‘quvchilarning intellektual salohiyatini rivojlantirish, muammolarga mustaqil va chuqur yondashish, to‘g‘ri xulosa chiqarish va qaror qabul qilish qobiliyatlarini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Maqolada tanqidiy fikrlashning ta’lim jarayoniga integratsiyasi, o‘quvchilar tomonidan o‘z nuqtai nazarlarini himoya qilish va tahliliy yondashuvlarni qo‘llash bo‘yicha yondashuvlar hamda zamonaviy ta’lim tizimida tanqidiy fikrlashni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan didaktik metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, kelajakda darsliklarni yaratishda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish uchun samarali yondashuvlar tavsiya etiladi.