YER HISOBINI YURUTISDA BEIDOU NAVIGATSIYA TIZIMINI QO‘LLASH - Erkinova M.L (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada BeiDou global navigatsiya sun’iy yo‘ldosh tizimini yer hisobini yuritish sohasidagi qo‘llanilishi, boshqa global navigatsiya tizimlari (GPS, GLONASS, Galileo) bilan taqqoslamasi orqali BeiDou’ning texnologik ustunliklari yoritiladi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, BeiDou texnologiyasi nafaqat geodezik aniqlik, balki samaradorlik, barqarorlik va axborot xavfsizligini ham ta’minlaydi.