QISHLOQ XO‘JALIGI UCHUN YER UCHASTKALARINI IJARAGA BERISH - Z.Narmanov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada qishloq xo‘jaligiga mo‘ljallangan yer maydonlarini ochiq elektron tanlov asosida ajratishning yangi tizimi ishlab chiqilgan. Ushbu yangi tizimda qishloq xo‘jaligi yerlarini “onlayn” tarzda berish maqsad qilingan va bunda: dehqon xo‘jaligi yuritish uchun 10 yil muddatga ijaraga; yuridik shaxslarga qishloq xo‘jaligi maqsadlari uchun 30–50 yil muddatga ijaraga berish uchun onlayn tarzda yer uchastkasi ajratiladi.