YO‘L HARAKATI QOIDALARI VA ULARNING XAVFSIZLIKDAKI AHAMIYATI - Xasanov Ulug'bek A'zimjon o'g'li; Yunusov Ibrohimjon Nishanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yo‘l harakati qoidalarining mohiyati, turlari va ularning inson hayotidagi xavfsizlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif yo‘l harakati ishtirokchilarining – haydovchilar, piyodalar, bolalar va velosipedchilarning – qoidalarga amal qilishdagi roli, jamiyatdagi yo‘l madaniyatining ahamiyati hamda davlat va jamoatchilikning burchi haqida fikr yuritadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar vositasida yo‘l harakati xavfsizligini oshirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqola yoshlarda yo‘l harakati madaniyatini shakllantirish, tartib va intizomni oshirishga xizmat qiladi.