GIDROSFERA VA DUNYO OKEANI HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA - Matkarimov.J.S; Sobirova Nazira; Ahmadjonova Shaxzoda; Boymirzayeva Ruxshona; Qobiljonova Nilufar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola gidrosfera va uning tarkibiy qismi bo‘lgan Dunyo okeani haqida umumiy tushuncha beradi. Gidrosfera Yerning suv qobig‘ini tashkil etadi va uning tarkibida okeanlar, dengizlar, daryolar, ko‘llar, yer osti suvlari va atmosferadagi suv bug‘lari mavjud. Dunyo okeani Yer yuzining katta qismini egallab, iqlimni boshqarish, suv aylanishini ta’minlash, biologik xilma-xillikni saqlash, transport va resurslar manbai sifatida katta ahamiyatga ega.