BIZNES ASOSLARI VA RUS TILI FANLARINI O‘QITISHDA INTEGRATSIYA: NAZARIY VA AMALIYOTI - Abdullayeva Nigoraxon Rustamovna; Igamova Sayyoraxon Adxamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada fanlararo integratsiyaning dolzarbligi va ayniqsa, “Biznes asoslari” bilan “Rus tili” fanlarini birlashtirib o‘qitishning pedagogik va amaliy jihatlari yoritilgan. Fanlararo integratsiyaning zamonaviy o‘quv jarayonidagi o‘rni, interaktiv metodlardan foydalanish, iqtisodiy va til kompetensiyalarini uyg‘unlashtirish orqali o‘quvchilar bilimini hayotiy faoliyatga yo‘naltirish usullari bayon qilingan. Amaliy misollar asosida, rus tilida biznes terminologiyasini o‘rganish, biznes reja tuzish, reklama matnlarini ishlab chiqish, mijozlar bilan muloqot qilish ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha samarali yondashuvlar taklif etiladi. Maqolada til va iqtisodiy savodxonlikni birgalikda rivojlantirish orqali bozor talablariga mos yetuk kadrlar tayyorlash istiqbollari ham ochib beriladi.