IQLIM O‘ZGARISHI MUAMMOSI NATIJASIDA CHO‘LLANISH JARAYONINING INTENSIVLASHUVI: QIZILQUM VA QORAQUM CHO‘LLARI MISOLIDA - Tuxtamuratova Dilnoza Dilmurodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqlim o‘zgarishi tufayli cho‘llanish jarayonining jadallashuvi muammosi Qizilqum va Qoraqum cho‘llari misolida tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, bu hududlarda yog‘in miqdorining kamayishi, haroratning ortishi, o‘simlik qoplamining qisqarishi va suv resurslarining tanqisligi cho‘llanish jarayonini kuchaytirayotgan asosiy omillar sifatida aniqlangan. Shuningdek, maqolada cho‘llanish oqibatlari va unga qarshi kurashish yo‘llari yoritilgan.