“AQLLI KUTUBXONALAR: AXBOROT XIZMATLARINING KELAJAGI” - Sharopova Muqaddas Husanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aqlli kutubxonalar zamonaviy axborot xizmatlarining rivojlanishida tub burilish nuqtasi hisoblanadi. Ular nafaqat an’anaviy kutubxonalarning qog‘oz va bosma manbalarini raqamlashtirish bilan cheklanib qolmay, balki axborotni boshqarish, saqlash, qayta ishlash va tarqatish jarayonlarini yangi texnologiyalar yordamida tubdan o‘zgartiradi. Bu o‘zgarishlar axborot jamiyati sharoitida juda muhim ahamiyat kasb etadi, chunki bugungi kunda inson hayotining deyarli barcha jabhalarida axborotga tezkor va oson kirish zarurati ortib bormoqda. Shu sababli, aqlli kutubxonalar axborot xizmatlarining kelajagi sifatida qaralmoqda va ular jamiyatning axborot infratuzilmasining ajralmas qismiga aylanmoqda.