ОROLBOIYI EKOTIZIMIDAGI QORAMOLLARNING VITAMIN- MINERALLAR ALMASHINUVI BUZILISHLARINING O’ZIGA HOS HUSUSIYATLARI. - Seypullayev А.К; Yoldashova S.O (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аnnotatsiya Mazkur maqolada Orolbo’yi ekologik tizimi hududida parvarishlanayotgan sigirlar orasida makro va mikroelementlar yetishmovchiligi oqibatida vitamin-mineral moddalar almashinuvi buzilishlaridan kelib chiqdigan kasalliklar haqida ma’lumotlar berilgan. Bu esa zotli qoramollarning Qoraqalpog’istonning og’ir sharoitidagi hayvonlarning qonda elementlar yetishmovchiligini zamonaviy dori preparatlarini qo’llash oqibatida, ularning guruhli davolash va oldini olish usullarining ilmiy tadqiqotlar ma’lumotlari keltirilgan.