ADABIYOT DARSLARIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Qurbonboyeva Mohidil (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada adabiyot darslarida zamonaviy axborot- kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri, o‘quvchilar tafakkuri, faolligi va ijodiy qobiliyatini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Dars jarayonida multimedia vositalari, interaktiv taqdimotlar, onlayn platformalar va virtual resurslardan foydalanish orqali darsni jonlantirish, o‘quvchilarning adabiy asarlarga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari tahlil etilgan. Shuningdek, maqolada ilg‘or o‘qituvchilarning tajribalari va texnologiyalarning real samarasi asosida xulosalar chiqarilgan.