MILLIY G‘OYA – O‘ZBEKISTON DEMOKRATIK TARAQQIYOTINING MUHIM OMILI - Abdurasulov Muxtorbek Bo‘ri o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy g‘oyaning O‘zbekiston demokratik taraqqiyotidagi ahamiyati keng va chuqur tahlil qilinadi. Milliy g‘oya tushunchasi, uning tarixiy ildizlari va mustaqillik davrida shakllanish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy g‘oyaning siyosiy, ijtimoiy va madaniy sohalarga ta’siri hamda demokratik institutlar rivojlanishidagi roli batafsil yoritiladi. Maqolada xalqaro tajriba asosida milliy g‘oyaning demokratik taraqqiyotga qo‘shgan hissasi tahlil qilinib, O‘zbekistonda yoshlar siyosati, millatlararo totuvlik va qonun ustuvorligi kabi jihatlar bilan bog‘lanadi.