ISLOM ILM-FANI TARIXIDA IMOM AL-BUXORIY SHAXSI VA ILMIY MEROSI - Raimberdiyeva Gulnora Husan qizi; A. To‘xtanazarov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk hadisshunos olim Imom al-Buxoriyning hayot yo‘li, uning hadisshunoslik faniga qo‘shgan beqiyos hissasi, allomaning islom ilm-fani taraqqiysidagi o‘rni va ahamiyati haqida so‘z boradi. Shuningdek, uning qalamiga mansub asarlarning hozirgi kun hadisshunoslik ilmidagi tutgan o‘rni tahli etiladi.