UCH PERPENDIKULYAR TEOREMASI HAQIDAGI NAZARIY QARASHLAR - Xoliqova Surayyo Bahodirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Uch perpendikulyar teoremasi fazoviy geometriyada muhim ahamiyatga ega boʻlib, tekislikdagi toʻgʻri chiziq va unga tashqaridan oʻtkazilgan kesma orasidagi bogʻliqlikni ifodalaydi. Teorema, agar ogʻma va tekislikdagi proyeksiyasi toʻgʻri chiziqqa perpendikulyar boʻlsa, u holda ogʻma ham shu toʻgʻri chiziqqa perpendikulyar boʻlishini taʼkidlaydi va aksincha. Ushbu maqola teoremning taʼrifini, isbotini va fazoviy geometriya masalalarini yechishdagi qoʻllanilishini koʻrib chiqadi.