KELISHIKLARNING SINTAKTIK VA SEMANTIK FUNKSIYALARI - Maxramov Savronbek Omon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Mazkur ishda o‘zbek tilidagi kelishiklarning tarixiy shakllanish jarayoni, eski turkiy davrdan to hozirgi zamon o‘zbek tiligacha bo‘lgan rivoji, ularning sintaktik va semantik xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, kelishiklarning gap tarkibidagi sintaktik vazifalari, boshqaruv tizimidagi o‘rni va nutqdagi ifoda imkoniyatlarini boyitishdagi ahamiyati yoritib berilgan. Ushbu tahlil tilshunoslik nazariyasi va amaliyoti uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.