MODERN DISEASES AND SAFETY ISSUES IN THE TREATMENT OF ONCOLOGICAL APLASIAS - Fayzullaeva Madina Bakhshullo kizi; Mamarajabova Soliha Ulugʻbek kizi; Sodiqova Nigoraxon Sodirjon kizi; Musayeva Zubayda Umar kizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Bugungi kunda onkologik kasalliklar orasida aplaziya holatlari alohida ahamiyat kasb etmoqda. Aplaziya — bu hujayralar yoki to‘qimalarning rivojlanmasligi yoki yo‘qligi bilan kechadigan holat bo‘lib, u bir qancha xavfli o‘smalar bilan bevosita yoki bilvosita bog‘liq bo‘ladi. Ayniqsa, gematologik yo‘nalishda uchraydigan aplastik anemiya, miya hujayralari aplaziyasi yoki limfoid to‘qimalarning yetishmovchiligi kabi shakllar zamonaviy onkologik amaliyotda ko‘plab muammolarni yuzaga keltirmoqda. Davolash jarayonida immunosupressiv terapiya, giyohvandlikka qarshi vositalar, transplantatsiya va genetik muvofiqlik muhim omillar bo‘lib qolmoqda. Ushbu maqolada onkologik aplaziyalarning zamonaviy davolash usullari, ularning samaradorligi, shuningdek, mavjud muammolar va ilmiy izlanishlarga ehtiyoj tahlil qilinadi.