ODAM EMBRIOGENEZI. JINSIY HUJAYRALAR - Fotima Sharipovna NAZAROVA; Jabborova Gulbahor Sobirjon qizi; Qahhorova Marjona Dilshodovna; Ismatullayeva Jasmina Sherzodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada odam organizmining embriogenezi, uning bosqichlari, urugʻlanish jarayoni va jinsiy hujayralarning tuzilishi, funksiyasi yoritilgan. Ayol tuxum hujayrasi va erkak spermatozoidining morfologiyasi, biologik xususiyatlari, shuningdek ularning oʻzaro aloqasi va urugʻlanishdagi roli haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, embrional rivojlanishning bosqichlari, embrional kurtaklarning shakllanishi va gistogenez-organogenez jarayonlari koʻrib chiqilgan.