XALQARO MAYDONDAGI JAHON LIBERALIZMI G‘OYALARI VA UNING ASOSIY TAMOYILLARI - Abdurasulov Muxtorbek Bo‘ri o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola jahon liberalizmi g‘oyalari, ularning xalqaro siyosat va iqtisodiyotdagi o‘rni hamda zamonaviy global jarayonlardagi ahamiyatini keng qamrovda tahlil qiladi. Liberalizmning tarixiy ildizlari, asosiy tamoyillari - shaxsiy erkinlik, qonun ustuvorligi, demokratiya, iqtisodiy bozor, xalqaro hamkorlik va ijtimoiy adolat masalalari chuqur o‘rganiladi. O‘zbekistonning milliy qadriyatlari va global liberal tamoyillar bilan uyg‘unlashuvi, shuningdek, ularni milliy taraqqiyot yo‘lida samarali tatbiq etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.