MOLIYAVIY NATIJALAR AUDITINI TAKOMILLASHTIRISHDA MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH USULLARI. - Albekova Barno Adilbekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Moliyaviy audit tashkilotlarning moliyaviy barqarorligi, shaffofligi va ishonchliligi uchun muhim vosita bo‘ lib xizmat qiladi. Ushbu maqolada moliyaviy natijalar auditini amalga oshirishda uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilinadi va ularni bartaraf etish yo‘ llari taklif etiladi. Auditorlarning malakasi, texnologiyadan foydalanish darajasi, standartlarga rioya qilish va ichki nazorat tizimi holati asosiy e’ tibor markazida turadi. So‘ rovnoma, taqqoslash va tahlil metodlari asosida olib borilgan tadqiqotda mavjud kamchiliklar aniqlanib, ularni bartaraf etish uchun kompleks yondashuv ishlab chiqildi. Natijalar moliyaviy audit samaradorligini oshirishda amaliy ahamiyatga ega takliflarni o‘ z ichiga oladi.