TALABALARNI INDIVIDUAL TA’LIM TRAEKTORIYASINI ISHLAB CHIQILISHINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ismailova Dildora Rustambekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarni individual ta’lim traektoriyasini yaratishning pedagogik asoslari, uning ahamiyati va samaradorligi o‘rganilgan. Individual ta’lim traektoriyasi (ITT) – bu talabalarni ta’lim jarayonida o‘z shaxsiy ehtiyojlari, qobiliyatlari va qiziqishlariga asoslangan holda, ularning o‘z o‘quv maqsadlariga erishishini ta’minlaydigan individual yo‘nalishdir. Maqolada ITT ni yaratishdagi pedagogik yondashuvlar, metodlar va strategiyalarni aniqlashga qaratilgan ilmiy izlanishlar hamda ularning ta’lim tizimidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Ta’lim jarayonida talabalarning individual xususiyatlarini hisobga olishning muhimligi ta’kidlanadi va bunday yondashuvlarning talabaning intellektual, emosional va ijtimoiy rivojlanishiga ijobiy ta’siri ko‘rsatiladi.