MASHINA DETALLARINI YIG‘ISHGA TAYYORLASH VA YIG‘ISH TEXNOLOGIYASI - Israilov Xasanboy Abduganiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mashina detallarini yig‘ishga tayyorlash va yig‘ish texnologiyasining ilmiy-nazariy asoslari, amaliy bosqichlari va sanoatdagi ahamiyati tahlil qilingan. Detallarning yig‘ilishga tayyorlanishida bajariladigan ishlov berish, nazorat va komplektlash jarayonlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, yig‘ish texnologiyasining turlari, bosqichlari va undan kutiladigan texnik va funksional talablar ko‘rib chiqilgan. Yig‘ish jarayonida aniqlik, ishonchlilik va o‘zaro almashtirilish kabi omillarning ahamiyati alohida ta’kidlangan.