YASHIL BYUDJETLASHTIRISH VA DAVLAT XARAJATLARI TAHLILI - Eshmurodov Xurshidbek Farhod o’gli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yashil byudjetlashtirish konsepsiyasining nazariy asoslari, xalqaro amaliyotdagi joriy etish mexanizmlari hamda davlat xarajatlari orqali ekologik barqarorlikka erishish yo‘llari tahlil qilingan. Muallif yashil byudjetni iqtisodiy rivojlanish va ekologik siyosat o‘rtasida bog‘lovchi strategik vosita sifatida ko‘rib chiqadi. O‘zbekiston tajribasi va istiqbollari asosida muammolar hamda takliflar ilgari suriladi.