SHIFOXONALARDA DORI VOSITALARINING SARFI VA MOLIYAVIY HISOBOTLAR UYG‘UNLIGI - Xoliqova Mo‘tabar A’zamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shifoxona tizimida dori vositalarining sarfi bilan moliyaviy hisob-kitoblarning uzviy bog‘liqligi tahlil qilinadi. Dori vositalarining to‘g‘ri va iqtisodiy asoslangan sarfi nafaqat tibbiy xizmatning sifatini oshiradi, balki moliyaviy barqarorlikni ham ta’minlaydi. Maqolada dori harakati, real xarajatlar, hisob-kitoblar aniqligi va buxgalteriya bilan farmatsevtika bo‘limi o‘rtasidagi integratsiyalashgan ish yurituv uslublari yoritiladi. Zamonaviy dasturiy ta’minotlar asosida ishlash va avtomatlashtirish orqali qanday qilib dori vositalarining isrofi va moliyaviy noaniqliklarning oldini olish mumkinligi muhokama qilinadi.