BOSHLANG‘ICH SINF MUSIQA DARSLARI JARAYONIDA O’QITUVCHINING KREATIV FAOLLIGINING AHAMIYATI - Sadirov Eldor Toshtemirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Musiqa ta’limi boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun nafaqat fan sifatida, balki ularning shaxsiy rivojlanishi, hissiy dunyosi va ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Bu bosqichda o‘quvchilar musiqaning asosiy tushunchalari bilan tanishadi, ritm, ohang, tembr kabi musiqiy elementlarni o‘rganadi, shuningdek, o‘zlarini musiqiy ifoda qilishni boshlaydi. Shu jarayonda o‘qituvchining kreativ yondashuvi darslarning samarali va qiziqarli bo‘lishini ta’minlaydi. O‘qituvchi yangi pedagogik metod va texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning diqqatini jalb qiladi, ularni faol ishtirok etishga undaydi.