XONANDALIK JANRLARI HAQIDA O’QUVCHILAR ONGIDA TASAVVUR UYG’OTISHNING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Boltayev Baxtiyor Rustamovich; Muxamedov Navruz Kurbanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Musiqa san’ati inson hayotining ajralmas qismi bo‘lib, uning turli janrlari insonning ruhiy olamiga ta’sir ko‘rsatadi. Xonandalik janrlari esa musiqaning eng ko‘p tarqalgan va keng qamrovli shakllaridan biri hisoblanadi. O‘quvchilarning musiqa san’atiga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning musiqiy didini shakllantirish va xonandalik janrlarini tushunish darajasini yuksaltirish muhim pedagogik vazifalardan biridir. Ushbu maqolada xonandalik janrlari haqida o‘quvchilar ongida tasavvur uyg‘otishning o‘ziga xos jihatlari batafsil tahlil qilinadi.