O‘ZBEKISTONNING TURIZM SALOHIYATI VA RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Sodiqova Feruza Nodirbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda mahalliy turizm sohasining rivojlanishi va uning jamoalarga ta’siri tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor ichki va mintaqaviy imkoniyatlarga, mavjud resurslardan oqilona foydalanish yo‘llariga hamda mahalliy aholining turizm faoliyatida ishtirokini kuchaytirish masalalariga qaratilgan. Tadqiqotda turizm infratuzilmasi, madaniy meros obyektlari, tabiiy landshaftlar va mahalliy mahsulotlarning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishga qo‘shadigan hissasi yoritiladi. Shuningdek, ichki turizm oqimlarini ko‘paytirish, mintaqalararo hamkorlikni kuchaytirish va jamoalarning o‘ziga xosligini saqlab qolgan holda ularni turizmga jalb qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Ish amaliyotchi mutaxassislar, tadqiqotchilar va turizm sohasi bilan shug‘ullanuvchi mahalliy hokimiyat vakillari uchun foydali bo‘lishi mumkin.