KELAJAK KUTUBXONASI: AQLLI TIZIMLAR VA INSON SALOHIYATI - Eshnazarov Nurillo Normamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining axborot-kutubxona muassasalarida qo‘llanilishi, foydalanuvchi tajribasini shaxsiylashtirish, axborotga kirishni optimallashtirish va xizmatlarni avtomatlashtirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, SI texnologiyalari bilan inson salohiyati uyg‘unlashgan holda kutubxona tizimining qanday rivojlanishi mumkinligi haqida fikr yuritiladi. Maqolada O‘zbekistonda sun’iy intellektni joriy etish bo‘yicha davlat siyosati asosida kelajak kutubxonalarining strategik yo‘nalishlari bayon qilinadi. c