MEHNAT MUHOFAZASIDA XODIMLARNING BILIM VA MALAKASINI OSHIRISHNING AHAMIYATI - Jumadullayeva Muyassar Abdrazak qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ishlab chiqarish jarayonida xodimlarning mehnat muhofazasi bo‘yicha bilim va malakasini oshirishning dolzarbligi hamda bu jarayonning ishlab chiqarish xavfsizligi va samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Maqolada malaka oshirish kurslari, o‘quv-treninglar va amaliy mashg‘ulotlar orqali xodimlarni tayyorlash tizimining samarali jihatlari tahlil qilingan. Tahlillar asosida xavfsiz mehnat muhitini yaratishda bilimli xodimning tutgan o‘rni ko‘rsatib berilgan va takliflar berilgan.