GEPATIT KASALLIKLARIDA OVQATLANISH TARTIBI - Akbarova Feruza Javlonovna; Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Gepatit kasalliklari — jigar to‘qimalarining yallig‘lanishi bilan kechadigan va ko‘p hollarda viruslar orqali yuqadigan kasalliklar guruhidir. Ushbu kasalliklar davrida jigar yukini kamaytirish, yallig‘lanish jarayonlarini sekinlashtirish va umumiy holatni yaxshilash uchun ovqatlanish tartibini to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish muhim ahamiyatga ega. Maqolada gepatitning turli shakllarida (A, B, C va boshqalar) qo‘llaniladigan parhez tamoyillari, ovqat ratsionining asosiy qoidalari, jigar uchun foydali va zararli mahsulotlar haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, parhezning samaradorligi va bemorlarning holatiga ta’siri bo‘yicha ilmiy tahlillar keltirilgan.