ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI DMTT O‘QUV JARAYONIGA INTEGRATSIYA QILISH YO‘LLARI - NARGIZA ZARIPOVA RAHIMDJONOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini (AKT) Dastlabki Malaka Ta’lim Tashkilotlari (DMTT) o‘quv jarayoniga samarali integratsiya qilish masalalari yoritilgan. Unda raqamli vositalar va platformalar yordamida o‘qitish samaradorligini oshirish, interaktiv va masofaviy ta’lim imkoniyatlaridan foydalanish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish, elektron resurslar asosida mustaqil ta’limni tashkil etish, o‘qituvchilarning IT ko‘nikmalarini rivojlantirish va dars jarayoniga sun’iy intellekt imkoniyatlarini kiritish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Maqolada DMTT o‘quv muhitida raqamli transformatsiyaning dolzarbligi asoslab berilgan va muammolar bilan birga ularning yechimlari ham ko‘rib chiqilgan.