AN’ANAVIY TA’LIM VA SINERGETIKA: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR TALABI - Ibrohimova Feruza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada an’anaviy ta’lim tizimi bilan sinergetik yondashuvning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Maqolada an’anaviy ta’limning afzalliklari va cheklovlari, sinergetika nazariyasining asosiy g‘oyalari hamda ularning ta’lim jarayoniga qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ta’limdagi murakkablik, o‘zgaruvchanlik va tizimli yondashuv masalalari ko‘rib chiqiladi.