ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA TURIZM SOHASINING INTEGRATSIYASI - Abdullayeva Saodatxon Murod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar va turizm sohasining o‘zaro integratsiyasi, bu integratsiyaning imkoniyatlari, afzalliklari va mavjud muammolari keng yoritilgan. IMRaD (Kirish, Uslub, Natijalar va Munozara) formatida yozilgan ushbu ilmiy maqola turizm sohasida raqamli texnologiyalar – sun’iy intellekt, mobil ilovalar, virtual haqiqat, blokcheyn va raqamli marketing vositalari orqali qanday yuksalishlar bo‘layotgani haqida ma’lumot beradi. Shu bilan birga, bu texnologiyalarning sayyohlik infratuzilmasini takomillashtirish, xizmat sifatini oshirish va sayyohlar tajribasini yaxshilashdagi o‘rni tahlil etiladi.