ADABIYOT FANINING OʻQITILISHIDA INTERFAOL OʻYINLARNING OʻRNI - Nuriddinova Firuza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada adabiyot fanini o‘qitish jarayonida interfaol o‘yinlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Bugungi tezkor axborot asrida o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan munosabati, diqqat-e’tibori va qiziqishini saqlab qolish o‘qituvchilardan yangicha yondashuvlarni talab qilmoqda. Shu nuqtai nazardan, interfaol metodlar, xususan, o‘yin asosidagi yondashuvlar aynan adabiyot fanida ham o‘zining ijobiy samarasini ko‘rsatmoqda. Maqolada interfaol o‘yinlarning ta’limda qo‘llanilishi, ularning turlari, adabiy asarlarni chuqurroq o‘rganishdagi o‘rni va o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini shakllantirishdagi roli haqida batafsil so‘z yuritiladi. Interfaol o‘yinlar orqali o‘quvchilar dars jarayonida faol ishtirok etib, o‘z bilim va salohiyatlarini to‘liq namoyon etish imkoniga ega bo‘ladilar. Maqola amaliy misollar bilan boyitilgan bo‘lib, u adabiyot o‘qituvchilari uchun metodik qo‘llanma vazifasini ham o‘tashi mumkin.