LOGOPEDIYA SOHASIDA DISLALIYA VA DIZARTRIYANI KORREKSIYALASH METODLARI - Qahramonova Zebuniso Raufjon qizi. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada nutq buzilishlarining ikki keng tarqalgan shakli — dislaliya va dizartriya haqida tushuncha berilgan, ularning o‘ziga xos xususiyatlari, yuzaga kelish sabablari va korreksiyalash usullari yoritilgan. Shuningdek, logopedik ish jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy metodlar, vositalar va texnologiyalar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqola maxsus pedagogik ehtiyojga ega bo‘lgan bolalar bilan ishlovchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.