GAMIFIKATSIYALANGAN TA’LIMDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASI VA NATIJALARI - Jamolova Zebiniso (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘quv jarayonida gamifikatsiya (ta’limni o‘yinlashtirish) uslubidan foydalanishning o‘quvchilarning motivatsiyasi va o‘zlashtirish natijalariga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqot 7–9-sinf o‘quvchilari o‘rtasida olib borilib, darslarda ball tizimi, raqamli o‘yinlar, viktorinalar va raqobatli topshiriqlar kabi gamifikatsiyalangan elementlar joriy etildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishi va faol ishtiroki ortgan, bilim darajasida esa sezilarli o‘sish kuzatilgan.