YOSHLARNING AXLOQIY TARBIYASI VA MUOMALA MADANIYATI - O’rolova Sevinch Nizomjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarning axloqiy tarbiyasi va muomala madaniyatining zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, shakllanish omillari hamda asosiy muammolari tahlil qilinadi. Tarixiy va madaniy qadriyatlar asosida axloqiy tarbiyaning ildizlari yoritilar ekan, raqamli davrda yuzaga kelayotgan muomala inqirozi, ijtimoiy tarmoqlarning ta’siri, ta’lim va oila tizimidagi bo‘shliqlar chuqur tahlil etiladi. Maqolada shuningdek, milliy o‘zligimiz va ma’naviy yuksalish uchun zarur bo‘lgan axloqiy yetakchilik, ijobiy namuna va madaniyatli muloqot tamoyillari ilgari suriladi. Muallif yoshlar tarbiyasiga oid an’anaviy yondashuvlarni zamonaviy holatlar bilan solishtirib, izchil tahliliy asosda dolzarb taklif va yechimlarni ilgari suradi. Maqola nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy yo‘nalishdagi tavsiyalarni ham o‘z ichiga olgan bo‘lib, tarbiyachi, pedagog, ota-ona va yoshlarning o‘zlari uchun foydali manba bo‘la oladi.