QO‘SHNI DAVLATLARIMIZDA MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI VA ULARNING DAVLAT ORGANLARI BILAN HAMKORLIGI, BOSHQARUV MODELLARI - Karamov Mamasharif Jamilovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Qo‘shni davlatlarimizda mahalliy davlat hokimiyati va ularning davlat organlari bilan hamkorligi, boshqaruv modellari mavzusi zamonaviy davlat boshqaruvida muhim o‘rin tutadi. Mahalliy davlat hokimiyati — bu markaziy hokimiyatdan mustaqil ravishda hududlardagi aholining turmush darajasini yaxshilash, ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotini ta’minlash, mahalliy infratuzilmani rivojlantirish va qonuniylikni saqlash uchun tashkil etilgan tuzilmalardir. Qo‘shni davlatlar misolida esa ushbu tizimlar o‘zining o‘ziga xos xususiyatlari, boshqaruv tamoyillari va hamkorlik shakllariga ega bo‘lib, ular hududlarning tarixiy, madaniy va siyosiy an’analariga moslashgan.