FERMER XO‘JALIKLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI SODDALASHTIRISH ZARURATI - Rustamova Irodaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Fermer xo‘jaliklari — O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi tizimining asosiy bo‘g‘ini hisoblanadi. Ularning iqtisodiy faoliyati yildan-yilga kengayib, moliyaviy mas’uliyati ortib bormoqda. Shu bilan birga, fermer xo‘jaliklarining ko‘pchiligi kichik va o‘rta korxonalar sifatida faoliyat yuritgani uchun ularning buxgalteriya hisobini yuritishdagi imkoniyatlari cheklangan. Buxgalteriya hisobining murakkab talablari, ko‘p sonli hisobotlar, soliq yuklamasi va nazorat jarayonlari fermerlar faoliyatiga qo‘shimcha yuk bo‘lib tushmoqda. Shuning uchun fermer xo‘jaliklarida buxgalteriya hisobini soddalashtirish zarurati dolzarb masalaga aylanmoqda.